ARCHDAILY: “Green Square Parking Deck / Pearce Brinkley Cease + Lee”

August 22, 2012

The Green Square Parking Deck is a nine-level parking structure that is an integral part of the redevelopment of a full city block in the downtown government complex of Raleigh, NC. The development includes the parking deck, a museum, and an office building. The deck was designed to accommodate 900 parking spaces for visitors and employees of the State of North Carolina.

Urbanistically, the parking deck is positioned to reinforce the street edges and to comply with the City of Raleigh’s “Livable Streets” initiative. The parking deck is conceived as a concrete frame wrapped in an enclosure screen of vertical fins. These fins, or solar blades, allow air and light to penetrate the deck, while also offering a dynamic façade to pedestrians and passengers in passing vehicles. The fins are thought of as a curtain, in some cases being pulled back where openings are desired. READ MORE…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s